Přehled jednotek

Rezidence Vodárna

Komorní Rezidence Vodárna nabídne 16 bytů s jedinečným industriálním charakterem. Citlivá rekonstrukce historické budovy vodárny vytváří prostor pro výjimečný styl bydlení, které v Praze nemá obdoby. K výrazné architektuře se přidává výborná poloha v perspektivní lokalitě, v sousedství parků a v blízkosti centra. Rekonstrukce bude dokončena na jaře 2024.  

O projektu
Památkově chráněná železniční budova z konce 19. století původně sloužila k plnění parních lokomotiv vodou, později zde byly kanceláře, dílny, kasárna či obytný dům. Neorenesanční stavba nyní prochází citlivou rekonstrukcí s důrazem na rehabilitaci původních řemeslných detailů v jejich dobovém provedení a na vysoké materiálové i řemeslné standardy. Vstupní prostor Rezidence Vodárna ozdobí očištěná stávající opuka, viditelná bude též spodní část historické vodovodní nádrže z původních žulových kamenů a gletovaného betonu. V západní věži vznikne atypické ocelové schodiště, ve východním křídle pak zůstane původní zachované žulové schodiště.

Byty
Rezidence nabídne ve 4 podlažích celkem 16 bytů o dispozicích 1+kk, 2+kk a 3+kk, výměry se pohybují od cca 37 m2 po 84 m2. Všechny tři byty v nejnižším podlaží mají předzahrádku, 2 byty (2. a 3. NP) jsou mezonetové. Interiéry poskytnou exkluzivní design i inovativní prvky, unikátem jednoho z bytů jsou zachovalé části původních nádrží. K vysokému standardu patří vícevrstvé dřevěné podlahy, bílé matné dřevěné interiérové dveře s obložkovou zárubní, kliky M&T Lusy, rekuperace, podlahové vytápění s ovládáním přes mobilní aplikaci, příprava na klimatizaci bytů v nejvyšším podlaží, koupelnové zařizovací předměty Ceratherm, Duravit, Geberit a Laufen, keramické obklady a dlažba. Byty s předzahrádkou disponují dřevěnými balkónovými dveřmi s dobovým členěním a profilací, ostatní byty pak mají dřevěné historické repliky oken. Vstupní dveře do bytů budou jednokřídlé vstupní protipožární s 3-bodovým zámkem a lištovou profilací. Zabezpečovací systém bude Jablotron. Obyvatelům bude k dispozici kočárkárna, ke každé jednotce přísluší sklepní kóje.

Lokalita
Rezidence Vodárna stojí v bezprostřední blízkosti vršovického nádraží, odkud lze během 5 minut dojet do centra na Hlavní nádraží. Umístěna je přímo u nově zbudovaného podchodu, který propojuje Vršovice s Nuslemi. Poblíž je několik tramvajových zastávek, dopravní komfort obyvatel v budoucnu zvýší i stanice plánované metra linky D. V blízkosti rezidence brzy povede také nová trasa cyklostezky, unikátní Vršovická drážní promenáda. Okolí je plné zeleně: v sousedství domu se rozkládá komunitní zahrada, během chvíle je možné dojít do parku Grébovka, Jezerka či Folimanka nebo na Tyršův vrch. Lokalita na pomezí Vršovic a Nuslí se v posledních letech dynamicky rozvíjí, poblíž fungují obchody včetně supermarketu, restaurace, kavárny, školy i lékařské služby, blízko je do divadla, kina i na sportoviště

Vizualizace mají pouze ilustrativní charakter.

Pro více informací o projektu navštivte webovou stránku www.rezidencevodarna.cz.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    102979
  • Adresa
    Bartoškova, Praha 10, Vršovice
  • PENB
    G

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další developerské projekty v lokalitě Hlavní město Praha

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.