Kanceláře 1. patro, Dům U České orlice, Celetná 30, Praha 1

Nebytové prostory k pronájmu v 1. patře budovy, která se nachází na jedné z pražských "high-street" v historickém centru Prahy a tvoří první část Královské cesty vedoucí až na Pražský hrad. V jejím bezprostředním okolí se nachází nespočet kulturních památek, významných staveb, restaurací, kaváren a obchodů. V docházkové vzdálenosti od budovy jsou stanice metra Staroměstská (trasa A), Můstek (trasa A, B) a Náměstí Republiky (trasa B).

Prostory jsou členěné na hlavní chodbu (13,2 m2), sociální zázemí (3 m2), předsíň (4,9 m2), úklidovou místnost (1,3 m2), schodiště (10,9 m2), chodbu do kancelářských prostor (23,5 m2) a 4 kancelářské jednotky (16,8 m2; 21,5 m2; 10,5 m2 a 13,9 m2).

Budova:
Fasádě budovy dominuje dvoupatrový arkýř s dekorativní střechou, novogotickým štítem a sgrafitovými výzdobami (česká orlice, český lev a moravská orlice) od malíře Mikoláše Alše, od kterých je částečně odvozen název památkově chráněného domu. 

Historie:
Dům byl postaven v roce 1897 podle návrhu rakouského architekta Friedricha Ohmanna. Šestipodlažní budova v eklektickém stylu spojuje prvky novogotiky a novorenesance. 

Dům U České Orlice stojí na místě původní středověké stavby, jejíž historie sahá až do roku 1357. Od 16. století byla spojena s hraběcí rodinou z Bubna a Litic, která ji dala přestavět do barokního slohu. Původní dům byl zbourán v rámci asanace Starého Města, která dala vzniknout rodinnému bytovému domu s lékařskou ordinací, jehož investorem byl pražský lékař Čeněk Klika.

Vybavení a služby:
Výlohy, velká okna, vysoké stropy
Výtah v kancelářské a obytné části budovy
Vlastní výtah a schodiště v obchodní jednotce
Možnost vybudování zahrádky ve vnitrobloku
Balkon do vnitrobloku v kancelářské části
WC a kuchyňka na každém podlaží
Sprcha a šatny v 1. PP
Optický kabel

Fotografie nebytových prostor použité v této prezentaci byly post-produkčně upraveny tak, aby přiblížily uživatelský potenciál prostor.

K dispozici od září 2024 ve stavu "as is".

Prostor je momentálně pod nabídkou.

Nájemné a poplatky jsou uvedeny bez DPH. Nájemce neplatí provizi.

Půdorys

  • Půdorys 1

Přehledová tabulka

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další kancelářské prostory v lokalitě Hlavní město Praha

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.