Usedlost / statek

Exkluzivní nabídka prodeje tradiční horské usedlosti známé pod názvem Usadlosť Pieniny. Na rozlehlém upraveném pozemku stojí prostorný rodinný dům s nádhernými výhledy na les, stylová dřevěnice s podkrovím a hospodářská budova. Usedlost na krásném zeleném a absolutně tichém místě na dosah od Pieninského národního parku a Červeného Kláštora je vhodná i jako penzion. 

Usedlost tvoří rodinný dům a stylová dřevěnice, Velký dům ve venkovském stylu má v přízemí vstupní halu, plně zařízenou velkou kuchyni s komorou, obývací pokoj s keramickými kachlovými kamny a další velký salónek s krbem a nevšedním výhledem. Naproti kuchyni jsou 2 toalety, šatna a technické zázemí domu. Z obývacího pokoje vede krásné dřevěné schodiště do 1. patra, které je tvořeno 5 prostornými pokoji s en-suite koupelnami (sprchový kout, umyvadlo a WC). Vedle domu se nachází venkovní sklad na nářadí. Tento dům má vlastní příjezdovou cestu s parkováním před domem. 

Dřevěnice ve stylu tradiční vysokohorské architektury je využívaná k rekreaci jako chalet s wellness (Booking hodnocení 9,8). Dřevěnice se skládá z velké obývací místnosti s výstupem na terasu přes široké posuvné dveře a do sauny s výhledem na les. Přímo u vstupu jsou schody do patra – na galerii, kde je místo na dvě velké postele. K dřevěnici přísluší velká dřevěná terasa s whirlpool jacuzzi. Celá dřevěnice je vytápěná pouze jedním krbem. 

Hlavní budova je novostavbou s použitím vysoce kvalitních materiálů. Okna, dveře i podlahy jsou ze špičkového dřeva. Teplo zabezpečuje plynový kotel Viessmann a krb s průduchy na horní podlaží, dolní podlaží kromě pokojů má podlahové vytápění. Ohřev teplé vody je cirkulovaný. Celý dům má pokrytí LAN sítí. V dřevěnici je kanadský krb (24 KW). Celou usedlost obklopuje rozlehlý oplocený pozemek se stromy, hospodářskou budovou a malým dětským hřištěm.  

Toto velmi tiché místo v srdci přírody má ideální polohu na okraji města v objetí lesů. Usedlost přináší příležitost k relaxaci v krásné přírodě Pienin. Nedaleko je zastávka autobusu, autem se lze během pár minut dostat do Pieninského národního parku stejně jako do Vysokých Tater. Ve městě je plná občanská vybavenost s nejbližším větším městem Kežmarok či Stará Lubovňa. Nabídka v okolí je rozmanitá a zajímavá – navštívit lze okolní lázně či vyrazit za blízkými kulturními památkami (nedaleký hrad, zámek či muzeum). V okolí se též nachází množství kvalitních restaurací a kaváren, kde je možné si vychutnat tradiční slovenskou kuchyni. Město Spišská Stará Ves je hraničním přechodem s Polskem.

Užitná plocha domu 241 m2 (zastavěná plocha 184 m2), dřevěnice 58 m2 (zastavěná plocha 127 m2), hospodářská budova 42 m2, zahradní altánek 14 m2, pozemek celkem 4 801 m2. Bez dalších úprav usedlost nabízí až 14 lůžek.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    104030
  • Prodejní cena
    17 590 335 Kč / 699 000 €
  • Užitná plocha
    367 m²
  • Zastavěná plocha
    367 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další usedlosti/statky v lokalitě Prešovský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.