Rodinný dům, 7+kk

Zcela unikátní nabídka památkově chráněné monumentální funkcionalistické vily od Josefa Gočára, patřící k nejvýznamnějším stavbám 20. století na Vysočině. Budova neutrpěla žádnými významnými zásahy snižujícími její architektonickou hodnotu a je vhodná pro důstojné rodinné i firemní sídlo či kombinaci těchto funkcí. Stojí na velkém pozemku s romantickou zahradou v místě nedaleko centra města Humpolec a tvoří harmonické pozadí pro sochu T. G. Masaryka.

Přízemí od počátku sloužilo jako sídlo společnosti majitele, později bylo upraveno pro potřeby lékařské ordinace, k těmto účelům může sloužit i dnes. Je zde několik samostatných místností, kartotéka s okénkem pro komunikaci s klienty, čekárna, toalety i úložný prostor. V zadní části je přístup na nakládací rampu. 
Vstup do vlastního bytu je v prvním patře, kde prostoru dominuje obývací pokoj s průběžným oknem po celé délce stěny a s navazující knihovnou a pracovnou s balkónem. Dispozici doplňují 2 průchozí pokoje (jeden s balkónem), kuchyně s balkónkem a servírovacím okénkem, spíž, koupelna, samostatná toaleta, předsíň a působivá vysoká hala se zatočeným schodištěm z masivního dřeva. Ve 2. patře je průchozí pokoj s umyvadlem a druhý pokoj. Na interiér navazuje velká jihozápadně orientovaná terasa. Suterén rozkládající se pod celou plochou domu má několik sklepů, prádelnu, sušárnu plynovou kotelnu i velkou místnost prosvětlenou okny do zahrady, využitelnou například jako dílna.  

Technický stav podsklepeného domu vystavěného v r. 1934 je dobrý, nemá žádnou podstatnou vadu. Nutná je modernizace, repase původních historických prvků, úprava rozvodů dle současných norem a oprava povrchu terasy. Vytápění je ústřední, v místnostech jsou původní litinové radiátory, které v patře působí též jako estetický prvek. Součástí nabídky jsou veškeré původní plány architekta Gočára i jeho vlastní model domu, návrh nezapře inspiraci Le Corbusierem. V případě zájmu je možné se domluvit na ponechání původního interiérového vybavení, které vybíral majitel vily spolu s J. Gočárem. Vilu obklopuje rozlehlá vzrostlá zahrada, dříve členěna pergolou, altánem i bazénem. Nyní zde rostou mohutné stromy, z nichž nejvíce vyniká staletý buk, pod nímž rostou houby, kvetoucí keře včetně rododendronu a spousty růží. K parkování slouží garáž, příjezd na pozemek je ze dvou stran.  

Dům má výhodnou polohu v blízkosti centra města, v bezprostředním okolí funguje prodejna potravin, supermarket, sportovně-relaxační centrum, poliklinika s lékárnou, zemědělská a základní škola nebo ZUŠ. Další občanská vybavenost je v krátké docházkové vzdálenosti. Asi 10 minut chůze je vzdálena železniční stanice, město je také výborně přístupné po dálnici D1.  

Užitná plocha cca 600 m2, zastavěná plocha 450 m2 ( toho pozemek pod budovou 227 m2 ), zahrada 2 400 m2, pozemek 2 850 m2

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    103689
  • Prodejní cena
    30 000 000 Kč / 1 182 266 €
  • Podlahová plocha
    583 m²
  • Garáž
    Ano
  • Zastavěná plocha
    450 m²
  • Zahrada
    2 623 m²
  • Pozemek
    2 850 m²
  • Parkování
    Garáž
  • Sklep
    Ano
  • PENB
    Není vyžadován
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Vysočina

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.