Byt, 2+kk

Zatopit si v krbu dřevem, poslouchat jeho praskání a vnímat historickou atmosféru domu. Večeřet na vlastní terase jen kousek od Staroměstského orloje. Klimatizovaný zrekonstruovaný byt se rozkládá v nejvyšší úrovni měšťanského domu ze 14. století, ve kterém žil hudební skladatel Josef Mysliveček. Křivolaká ulička, v níž dům stojí, je součástí jedné z nejatraktivnějších pražských lokalit.

Dispozici vstupní úrovně bytu ve 3. patře tvoří obytný prostor s krbem, kuchyní, jídelnou a ložnicí se vstupem na terasu, koupelna, předsíň, šatna, spíž a technická místnost. V patře kde výška stropu je 165 cm je umístěn prostor s koupelnou, podkroví tvoří otevřený prostor se zkoseným stropem, vhodný například na pracovnu či dětskou hernu.

Dům s pouhými 4 bytovými jednotkami je kulturní památkou. První záznamy o stavbě jsou z r. 1360, letopočet 1616 na vstupních vratech datuje pozdně renesanční přestavbu. V 18. století prošla budova barokní úpravou, v nedávných letech byla kompletně zrekonstruována. Okna jsou nová špaletová s trojskly, dále jsou zde elektricky ovládaná střešní okna, dřevěné parkety, velkoformátová dlažba a podlahové topení v koupelně, zabudované chlazení, interiérové dveře Sapeli a kompletní kuchyňská linka se spotřebiči zn. Miele. K přívětivé atmosféře interiéru přispívají přiznané masivní trámy a krb na dřevo. Vytápění bytu zajišťuje plynový kotel Vaillant.

Lokalita je městskou památkovou rezervací zapsanou v seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Jen pár kroků vede na Staroměstské náměstí, tři minuty chůze je to ke Stavovskému divadlu, na Václavské náměstí nebo nákupní bulvár Na Příkopě. Okolí poskytuje pestrý výběr restaurací, kaváren či klubů, jsou zde také školy, úřady, banky, lékárny, pošta a další služby. V blízkosti je přestupní stanice metra linek A a B i tramvajová zastávka. Kdo zatouží po relaxaci v zeleni, 1 zastávku metrem se dostane ke šlechtickým zahradám pod Pražským hradem.

Podlahová plocha 149,66 m2, terasa 16,02 m2, sklepní místnost

Kromě běžných prohlídek nemovitostí nabízíme také videoprohlídky v reálném čase přes WhatsApp, FaceTime, Messenger, Skype ad.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    32241
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Poplatky za služby
    2 000 Kč měsíčně
  • Podlahová plocha *
    149 m²
  • Terasa
    16 m²
  • Celková plocha
    166 m²
  • Parkování
    -
  • Sklep
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení
* Výměra jednotky dle občanského zákoníku. Plocha je tvořena součtem celé plochy jednotky a ohraničená obvodovými zdmi.

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.