Loft

Jedinečný, designový půdní loft vytvořený podle odvážného návrhu renomovaného studia, s terasou a nádhernými výhledy na Svatý kopeček i zámek, se jako jediný nachází ve 3. podlaží historické budovy přímo v centru vinařského města Mikulov. Dlouhá a bohatá historie domu, industriální prvky v interiéru a výhledy na ikonické sakrální stavby tvoří svěží a zcela originální kombinaci. 

Ve velkém otevřeném prostoru je umístěna kuchyně a obývací pokoj se vstupem na východně orientovanou terasu s působivými výhledy. Dále je zde vstupní chodba s vestavěnými skříněmi a koupelna (samostatně stojí vana, sprchový kout a oddělená toaleta). Schodiště vede na vyvýšený spací kout.

Bývalá první školní budova byla vystavěna rakouským řemeslníkem na konci 19. století, jeho podpis je dodnes v interiéru zachován. Celý dům, který tvoří nedílnou součástí historie Mikulova, prošel cca před 10 lety kompletní rekonstrukcí, při níž byly zachovány původní historické řemeslné prvky a zároveň byly prostory upraveny pro moderní bydlení. Půdní byt architekti pojali naprosto neotřele a poradili si i s ocelovými táhly, jejichž odstranění by narušilo statiku celého domu. Díky jejich pojetí se to, co by šlo vnímat jako komplikace, přeměnilo v originální a dominantní prvek celého interiéru. Kuchyně z nerezové oceli a dřeva je plně vybavena vestavnými spotřebiči, na podlaze je položeno přírodní marmoleum, v koupelně a chodbě dlažba. Dostatek denního světla propouštějí střešní okna Velux s roletami, hliníkový posuvný portál na terasu a plastová okna v koupelně. K pocitu volnosti přispívá výška stropu, která je ke krovu až 7 m. Vstupní dveře jsou bezpečnostní, vytápění řeší domovní plynová kotelna, chlazení 2 klimatizační jednotky. K bytu přísluší sklepní kóje a parkování ve dvoře. Všechny 3 vchody do budovy jsou zabezpečeny elektronickým přístupem. 

Dům stojí na pěkném místě u židovské čtvrti s působivou atmosférou, poloha přímo v centru umožňuje mít vše potřebné v docházkové vzdálenosti – v bezprostřední blízkosti fungují kavárny, restaurace, vinárny, ale také lékařské služby (přímo v budově) nebo sportoviště. Jen pár kroků vede do zámeckého parku i na naučnou stezku po křížové cestě směřující na Svatý kopeček. Město má příhodnou polohu pro cesty do zahraničí: na Slovensko, do Rakouska i ke Středozemnímu moři. 

Podlahová plocha 161 m2, terasa 31,7 m2, sklep 4 m2

Vybavení

  • Výtah
  • Klimatizace

Půdorys

  • Půdorys 1

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    100311
  • Prodejní cena
    12 998 000 Kč / 514 467 €
  • Podlahová plocha *
    161 m²
  • Terasa
    32 m²
  • Celková plocha
    193 m²
  • Parkování
    Parkovací místo ve vnitrobloku
  • Sklep
    -
  • PENB
    C
  • Ke stažení
* Výměra jednotky dle bytového zákona. Plocha je tvořena součtem vnitřní výměry všech místností.

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další byty v lokalitě Jihomoravský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.