Rodinný dům

Unikátní historický měšťanský dům s celkem 5 samostatnými komerčními a bytovými jednotkami, rozlehlou zahradou a středověkými sklepy se nachází přímo na náměstí moravského městečka Kojetín, ležícího mezi Kroměříží a Olomoucí v malebné krajině na Hané, jen 30 minut jízdy od Brna.

Budova se skládá ze 2 komerčních prostor v přízemí a 3 bytů v patře a podkroví. Větší ze dvou komerčních ploch byla využívána v minulosti jako úspěšná kavárna, showroom či ještě dříve, od první republiky, jako advokátní kancelář. Hlavní reprezentativní byt zabírá tradičně celou rozlohu prvního poschodí (cca 150 m2) a má dispozici 5+kk se dvěma koupelnami. Menší bytové jednotky (45 m2 a 60 m2) jsou v podkroví.

Celý dům prošel v r. 2009–2012 kompletní rekonstrukcí (včetně nosných konstrukcí podlah, krovů, střechy i opatření proti vlhkosti a zateplení). Francouzská, stejně jako ostatní okna jsou s trojskly. I proto dům splňuje moderní požadavky na nízkou spotřebu energie. Podkrovní byty byly vybudovány v r. 2023 a jsou stejně jako hlavní obytný prostor s kuchyní v 1. patře klimatizované. Interiér je pojat v anglickém stylu Arts & Crafts. K vysoce kvalitním materiálům a zařizovacím prvkům patří měděné střešní prvky, německá historizující krytina, anglické břidlicové a vápencové podlahy, Terracotta, speciálně řezaná dubová prkna na maximální možnou šířku, koupelnová sanita francouzské značky Villeroy & Boch, americké značky Amdega a německé THPG, od níž je jsou také keramické vypínače a zásuvky. Masívní kuchyně byly vyrobeny na míru. Výrazným prvkem jsou repasovaná historická funkční vysoce dekorativní kamna, jejichž autor je totožný s autorem kamen na Kroměřížském zámku. Kuchyňský sporák v retro stylu je od tradiční francouzské značky Lacanche. Příjemnou atmosféru v interiéru navozují italská ručně malovaná svítidla. K historii domu odkazuje břidlice využitá v exteriéru, pocházející z původní černé kuchyně ze 16. století. Na pozemku je venkovní zahradní domek/sklad a 2 pergoly. V zahradě je 10 m hluboká stará kamenná kopaná studna s alternativním přívodem až do domu.
Všech pět částí je samostatně oddělených a mají podružná měření spotřeby energií. Komerční prostory je možné snadno překolaudovat na byty. Spolu s podkrovními obytnými prostory už nyní generují zajímavý zisk. Pod terasou jsou kompletní nové základy další budovy, k níž již bylo v minulosti vydáno stavební povolení (možnost obnovení). K domu patří rozlehlá udržovaná zahrada o unikátní rozloze pro měšťanský dům v centru města, nabízející soukromí, klid a vyžití pro rodinný život. Objekt je částečně podsklepen.

Prestižní poloha na centrálním náměstí rychle se rozvíjejícího města Kojetín umožňuje mít vše potřebné na dosah ruky. Pár kroků od domu funguje prodejna potravin, mateřská i základní škola a gymnázium, restaurace, pošta, lékárna či místní pivovar. S okolními městy má Kojetín výborné autobusové a vlakové spojení a je na budoucí vysokorychlostní trati Ostrava-Brno. Autem je rychlé napojení na dálnici D1. Okolní nádherná příroda nabízí spoustu výletních cyklostezek a pěších tras.

Užitná plocha cca 540 m2, zahrada 822 m2, zastavěná plocha 522 m2, pozemek 1 344 m2

Vybavení

  • Klimatizace
  • Terasa
  • Zahrada

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    105703
  • Prodejní cena
    24 750 000 Kč / 988 813 €
  • Podlahová plocha
    540 m²
  • Zastavěná plocha
    522 m²
  • Zahrada
    822 m²
  • Pozemek
    1 344 m²
  • Parkování
    Možnost parkování na náměstí u domu či v průjezdu na dvůr
  • Sklep
    Ano
  • PENB
    C
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Olomoucký kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.