Dům 2+kk s galerií

Unikátní, samostatně stojící a kompletně zrekonstruovaný domek se vzdušným interiérem a dvorkem v historickém jádru Prahy na Malé Straně. Tato zcela jedinečná stavba se nachází na nádvoří měšťanského domu ze 16. století, v němž vznikl exkluzivní projekt VII. Dům, na němž se podílela renomovaná architektonická studia i malé řemeslné dílny. Poloha u Valdštejnského náměstí dodává rezidenci na prestiži, nabízený dům s vlastním vstupem i pozemkem zajišťuje navíc úplné soukromí.

Ve vstupní úrovni je umístěn obývací pokoj s přípravou na kuchyni, koupelna s oknem, chodba s prostorem pro šatnu a vstupní hala. Obývací pokoj je otevřený do krovu. V patře je klidová zóna s ložnicí a galerií využitelnou jako pracovna. K domu přísluší soukromý dvorek, kde je možné vytvořit terasu. Na dvorek směřují severně orientovaná okna, další okna mají jižní orientaci. 

Citlivá rekonstrukce unikátního objektu byla dokončena v r. 2023. S atypickým prostorem si poradili architekti ze studia Formafatal. Ke špičkovému standardu patří dubová prkenná podlaha vyrobená na zakázku na jižní Moravě, travertinový koupelnový obklad, dveře z masivu, dřevěné repliky původních špaletových oken v přízemí a velkoplošná okna v podkroví, měděné parapety, ručně vyrobené designové mlynářské schodiště do podkroví. Vytápění je centrální. 

Sousedství s Valdštejnským palácem a bezprostřední blízkost Karlova mostu, Pražského hradu, Valdštejnské zahrady či Kampy dodává bydlení zcela exkluzivní charakter. Rezidence umožňuje svým majitelům žít uprostřed Malé Strany, a přitom stranou turistického ruchu. Vše potřebné je v docházkové vzdálenosti, v nejbližším okolí fungují vyhlášené restaurace, stylové kavárny a bistra i služby ke každodennímu životu, jen pár minut chůze vede ke stanici metra či tramvajové zastávce. K relaxaci v zeleni láká jedinečný soubor palácových zahrad či nedaleké svahy romantického Petřína.

Užitná plocha 80,7 m(interiér 58,7 m2, terasa 22 m2). 

Budova je stavba bez čísla popisného, kolaudovaná jako jiná stavba.

Půdorys

  • Půdorys 1

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    105246
  • Prodejní cena
    18 500 000 Kč / 734 273 €
  • Podlahová plocha
    59 m²
  • Terasa
    22 m²
  • Užitná plocha
    81 m²
  • Parkování
    -
  • Sklep
    -
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Hlavní město Praha

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.