Soubor 4 historických budov

Jedinečný soubor budov s úžasnou atmosférou, bohatou historií a možností okamžitého užívání.  Nabízené nemovitosti s užitnou plochou cca 1000 m2, čtyřmi byty, zavedeným hostelem, restaurací i pozemky o celkové rozloze okolo 900 m2 se nacházejí na vynikajícím místě v Českém Krumlově u Budějovické brány a Jelení zahrady, pouhých 5 minut chůze od centra turisticky atraktivního města, které je zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. 

Prodej zahrnuje 3 propojené historické domy v současnosti využívané jako hostel s restaurací a barem  a jeden menší dům se 3 byty a komerčním prostorem využitelným například pro galerii či obchod. Kapacita hostelu, který je jedním z nejdéle fungujících ubytovacích zařízení ve městě, činí 60 lůžek, restaurace má 50 míst uvnitř a 70 na terase. K menšímu domu patří zahrada, u restaurace je terasa. K budovám lze pronajmout až 8 venkovních parkovacích stání

Komplex hostelu a restaurace byl kompletně zrekonstruován v r. 2001, menší dům je po právě dokončené pečlivé rekonstrukci (nyní před kolaudací). Budovy mají historii zdokumentovanou již od r. 1400, vystavěny byly v gotickém slohu, později prošly klasicistní úpravou. K významným zachovaným architektonickým detailům patří kamenná ostění oken a vstupních portálků, částečně zachovaná sgrafitová rustika fasád, renesanční klenby, renesanční a barokní krovy nebo profilované komínové hlavy či původní sklep.

Budovy stojí na skále nad soutokem říčky Polečnice s Vltavou, u Budějovické brány, jednoho z hlavních vjezdů do historického jádra města. V pohodlném pěším dosahu je rozsáhlý zámecký areál s upraveným parkem a světoznámým otáčivým hledištěm, okolí je plné dalších významných památek, ale v blízkosti jsou i služby k běžnému životu – mateřská a základní škola, supermarket nebo lékárna. Nedaleko zastavuje mnoho autobusových spojů včetně pražských, blízko je také velké veřejné placené parkoviště. 

Užitná plocha 1000 m2, zastavěná plocha 625 m2, pozemky celkem 902 m2.  

Půdorys

  • Půdorys 1

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    104590
  • Prodejní cena
    58 000 000 Kč / 2 306 622 €
  • Podlahová plocha
    900 m²
  • Zastavěná plocha
    625 m²
  • Zahrada
    153 m²
  • Pozemek
    902 m²
  • Parkování
    -
  • Sklep
    -
  • PENB
    Není vyžadován
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Jihočeský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.