Sklářský areál

Zajímavá investiční nabídka areálu bývalé sklárny. Kompletně zrekonstruovaný a památkově chráněný soubor objektů s historií sahající až do roku 1882 se nachází v srdci malebného města Sázava. Prostory nabízejí široké možnosti využití k výrobě, skladování či částečné přestavbě na bytové jednotky.

Autentický interiér hlavní dvoupatrové budovy z konce 19. století, resp. počátku 20. století, tvoří prostor výroby, výstavní sály, ateliéry, zimní zahrada, kanceláře, depozitář, kotelna a zázemí pro zaměstnance i návštěvníky. Jedná se o nejstarší dochovanou sázavskou sklárnu proslulé rodiny Kavalírů, celý objekt je po nákladné precizní rekonstrukci provedené pod dohledem odborníků na památkovou péči. Areál hutě je nyní veden jako rozvojová, resp. přestavbová plocha, což představuje taktickou výhodu pro případné stavební změny. Majitel nabízí prodej 100% podílu společnosti.

Objekt se nachází několik set metrů od známého Sázavského kláštera, na druhém břehu řeky. Do regionu láká zejména blízkost hlavního města (cca 50 km převážně po dálnici D1), okolní přírodní scenérie i četné historické památky. Potenciálním investorům tak nemovitost poskytuje skvělou příležitost pro rozvoj turistických služeb, ubytování a dalších aktivit. 

Užitná plocha cca 2.000 m2, pozemek 5.933 m2

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    102617
  • Prodejní cena
    49 000 000 Kč / 1 931 034 €
  • Užitná plocha
    2 000 m²
  • Pozemek
    5 933 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Středočeský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.