Historický objekt

Pečlivě zrekonstruovaný secesní zámeček s neobarokními prvky a rozsáhlým parkem nedaleko Bratislavy v obci Sasinkovo je uzpůsoben k bydlení. Historii vlastníků začali psát Abovci, jeden z nejstarších a nejvýznamnějších uherských šlechtických rodů, s pokračováním rody Apponyiovců či Erdödyovců. V 19. století byl objekt přebudován v duchu dominantní secese hrabětem Matyášem Pfeifferem, který zde žil do r. 1936. 

Přízemí zámečku tvoří vstupní hala s impozantním schodištěm a vstupem do společenského salónu s krbem, herna s biliárovým stolem a barem obložená dřevem, dobový vinný sklípek, 2 toalety s bidety, vstupní hala do původního zámečku v eklektickém stylu ze 17. století, další salónek vhodný i jako jídelna, velkoryse pojatá kuchyně, prádelna, technická místnost a byt. Samostatný byt se skládá z obývacího pokoje s kuchyní, ložnice, koupelny se sprchovým koutem a toaletou. 

Horní podlaží tvoří 3 velké ložnice, 2 koupelny se sprchovými kouty, hlavní ložnice s walk-in šatnou a en-suite koupelnou se solitérní vanou a sprchovým koutem. V tomto podlaží se nachází také velká knihovna obložená dřevem a reprezentativní pracovna. Vstupem z podlaží se lze dostat na prostornou půdu, kterou lze uzpůsobit pro bydlení. 

Standardem vybavení jsou křišťálové lustry, vitrážová okna a výplně dveří, podlahy z luxemburského dubu, podlahové vytápění, krb z egyptského mramoru (zrekonstruovaný dle dobové fotografie), kterým lze vytopit velkou část zámečku. Úsporný energetický režim zabezpečují 2 moderní kotle a solární panely. 

Upravený rozsáhlý rovinatý park se vzácnými stromy krášlí fontána a altánek s posezením, je zde také přístavba s garážovými místy. 

Lokalita Sasinkovo nabízí množství příležitostí k aktivní relaxaci – možnosti turistiky, cyklistiky, tenisu či golfu. Mezi turistické atrakce v okolí patří například 13 chrámů a židovská synagoga v Trnavě, Čachtický hrad, hrad Beckov nebo Červený kámen. Sasinkovo leží 9 km od Hlohovce, kde je zámek či koupaliště.

Nemovitost je národní kulturní památkou. Zámeček prošel nákladnou rekonstrukcí v letech 2010–2012.

Interiér 900 m2, pozemek 8 429 m2.

Vybavení

  • Krb

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    101282
  • Prodejní cena
    68 215 500 Kč / 2 700 000 €
  • Užitná plocha
    900 m²
  • Zastavěná plocha
    900 m²
  • Pozemek
    8 429 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Trnavský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.