Přehled jednotek

Štefánikova 1

Stylové komfortní byty v paláci, který v 19. století vystavěl v duchu pozdního historismu na prestižním místě přímo u parku Lužánky významný rakouský architekt Josef Nebehosteny, spoluautor Mahenova divadla. Výrazná nárožní budova sloužila původně jako rodinné sídlo pro významné podnikatele ve sladovnictví, bratry Bernharda a Samuela Morgensterna. Nyní zde vzniká 12 nevšedních podkrovních jednotek, které jsou, díky vysoké poptávce po nájemním bydlení v této lokalitě, vhodné i jako investice.

Projekt

Palác Bernharda a Samuela Morgensternových od počátku kombinuje obchodní i bytové prostory. Výrazný osmiboký arkýř nabízí přímý výhled do lužáneckého parku, společné prostory zdobí štukový dekor, který doplňují umělecko-řemeslné práce ve dřevě, kovu a skle. Ve společných chodbách je zachováno původní kachlové dláždění, podlaží propojuje kamenné schodiště s původním litinovým zábradlím. Díky projektu zde vznikají obytné prostory splňující současné parametry.

Jednotky
5 bytových jednotek a 7 ateliérů se nachází v podkroví ve 2. patře budovy. Celkem zde vzniká 12 jednotek včetně dvou mezonetových. 8 jednotek bude mít dispozici 2+kk, 3 jednotky 1+kk. Výměry jednotek jsou od cca 37 m2 až po 82 m2. Ke kvalitnímu standardu budou patřit lepené vícevrstvé dřevěné podlahy, masivní dubové lišty, střešní okna Dakea, vstupní protipožární dveře, obložkové vnitřní dveře, podlahové vytápění v koupelnách, koupelnová velkoformátová dlažba a obklady Story of Stone, umyvadlo Connet air na masivní dubové desce, závěsné WC se systémem AquaBlade a sedátkem SoftClose, datové zásuvky nebo EPS čidlo. Vytápění dálkové z teplárny, ohřev vody bojlerem. K deseti jednotkám přísluší sklepní kóje. Za domem lze pronajmout parkovací místo. Díky vysoké poptávce po nájemních bytech v této lokalitě jsou jednotky vhodné k budoucímu pronájmu, ale samozřejmě i k vlastnímu bydlení.

Lokalita
Dům stojí v úžasné a vyhledávané lokalitě. Přímo u domu je zastávka MHD, pouhé 2 zastávky tramvají je centrum, v krátké dojezdové vzdálenosti trolejbusem jsou všechny brněnské univerzitní fakulty. Budova se nachází hned u vstupu do oblíbeného parku Lužánky umožňující relaxaci v zeleni i sportovní vyžití. Čtvrť Veveří sousedící s centrem moravské metropole se honosí mnoha významnými architektonickými památkami a nabízí veškerou občanskou vybavenost.

S ohledem na současnou situaci si investor vyhrazuje právo na drobné úpravy standardů.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    41799
  • Adresa
    Štefánikova 1, Brno, Brno - střed
  • PENB
    G

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další developerské projekty v lokalitě Jihomoravský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.